Krachttraining

Om zowel onze Krachttour als de Aantrekkingskracht extra te ondersteunen kan een stuk ontwikkeling wenselijk zijn in de vorm van training en coaching. De juiste competenties op de juiste plek zorgen dat een team veel makkelijker samenwerkt. Dat is natuurlijk een open deur. Samenwerken is en blijft continu investeren in jezelf en in elkaar. Delen, communiceren, grenzen aangeven, succes vieren, conflicten aangaan en weer bijleggen.

Onze coaching en training richt zich met name op (persoonlijk) leiderschap. Als startpunt nemen we de huidige kwaliteiten, voorkeuren en talenten. Ook binnen een ontwikkeltraject is doelbepaling zeer belangrijk. Waarom gaan we ontwikkelen en wat moeten we ontwikkelen. Alleen met een helder doel kunnen we samen vaststellen of de ontwikkeling haar vruchten afwerpt.

Individuele coaching tijdens de Krachttour zorgt dat het proces sneller gaat en medewerkers tijdens het bouwen nieuwe vaardigheden krijgen aangereikt. Amber de Gier verzorgt namens Ontwikkelwijzer de coaching. Halverwege en aan het eind presenteert de medewerker zijn/ haar plan en de voortgang aan de leidinggevende. Zo blijft iedereen betrokken.

Naast maatwerk hebben wij op zowel onze aantrekkingskracht als de Krachttour een aantal standaard trainingen ontwikkeld die naadloos aansluiten op onze producten.

Mentortraining

Ieder bedrijf heeft veel kennis in huis. Die kennis is bijzonder waardevol. Het is belangrijk deze kennis met (nieuwe) medewerkers te delen. Ontwikkelwijzer heeft bij diverse bedrijven op een succesvolle manier de mentorfunctie geïntroduceerd. Een mentor werkt nieuwe medewerkers in, draagt kennis over, motiveert en leert hen vaardigheden aan. Naast inhoudelijke vakkennis weet een mentor ook de waarden en cultuur van het bedrijf door te geven wat essentieel is om nieuw talent te binden.

Ontwikkelgesprekken

De jaarlijkse ronde van functioneringsgesprekken is bij veel bedrijven een opgave. Ontwikkelwijzer heeft een zeer praktische methode ontwikkelt die dit proces vele malen eenvoudiger maakt. Op basis van de resultaatgerichte functies hebben wij bijpassende ontwikkelformulieren. In de workshop ontwikkelgesprekken leren we leidinggevende hoe deze tools te gebruiken. Ook leren we het maken van goede afspraken die de prestaties of de competenties ontwikkelen. Uiteraard leveren wij een praktische tool die deze afspraken borgt, inzichtelijk maakt en helpt om alle gemaakte afspraken tijdig af te ronden.

Effectief leidinggeven

Ontwikkelwijzer gelooft dat leidinggeven start bij persoonlijk leiderschap. Bewust zijn van eigen leiderschapsstijl, eigen visies, waarden en gewoontes. Je kunt mensen niet veranderen, mensen veranderen zichzelf, gedreven door een eigen motivatie. Met een gezamenlijk startpunt bepalen we welke eigenschappen, vaardigheden of competenties binnen de rol worden gevraagd. De leidinggevende bepaalt zijn of haar route. Dit vormt de basis voor de training of individuele coaching.

Naast persoonlijke leiderschap zijn er natuurlijk ook allerlei instrumenten die handig zijn als leidinggevende. Ontwikkelwijzer heeft diverse praktische tools ontwikkelt die (aankomend) leidinggevende kunnen gebruiken bij hun ontwikkeling.