Wat we doen

Ontwikkelwijzer werkt methodisch, praktisch en gezamenlijk. Middels uitgedachte programma's maken we veranderingen praktisch en uitvoerbaar.

Ons proces bevat 3 belangrijke kenmerken:

Methodisch
Of we nu aan het bouwen zijn, ontwikkelen of talenten aantrekken, onze processen zijn vooraf bekend. Middels een kick-off of een intake maken we kenbaar wat we gaan doen, wie erbij betrokken zijn en wanneer we klaar zijn.
In de loop der jaren hebben we vele praktische en simpele hulpmiddelen ontwikkelt. Alle teamleden werken met dezelfde ‘formats’ zodat zij zich maximaal op de inhoud kunnen richten.
Vele kleine stappen zodat de verandering voor iedereen te doen is en niet verzand door het dagelijkse werk.

Samen
Teamleden betrekken bij de ontwikkeling of verandering. Vanaf stap 1 zijn de betrokken medewerkers aanwezig bij de analyses, de keuzes en de uitvoering. Snappen waarom, hoe we het gaan doen en wat we gaan doen, bepaalt de motivatie en daarmee ook de energie. Eigenaarschap; de ontwikkeling is en blijft van de medewerkers. Zoals een teamleider het kernachtig samenvatte: ‘Jullie hebben mij leren fietsen’.

Team aanpak
Ontwikkelwijzer bestaat uit een team met elk een eigen specialisme. Hierdoor kunnen we tijdens het proces meerdere taken tegelijk uitvoeren. We werken dan ook als team binnen één MKB-bedrijf. Het behalen van resultaten geeft energie. Door het traject op te delen en gelijktijdig uit te voeren verandert er meer, stijgt het vertrouwen en leren we sneller.

Ons motto: ‘Met plezier presteren!’

Sparring partner worden?

Ontwikkelwijzer is van meerwaarde in veel verschillende branches in bedrijven van klein tot groot. Wil je weten hoe we samen de zaken op orde krijgen? Neem contact op via de volgende knop.

Contact