Mooi uitzicht over kassen

Aantrekkingskracht

Werven vanuit eigen kracht, aantrekkingskracht. Elk bedrijf heeft een of meerdere opvallende kenmerken waardoor medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Deze kenmerken zijn vaak zo ‘normaal’ waardoor ze in het bedrijf niet meer bijzonder of onderscheidend worden genoemd. Ontwikkelwijzer onderzoekt samen met de ondernemer en de medewerkers wat het bedrijf uniek, uitdagend, prettig of succesvol maakt. Deze kenmerken vormen de basis voor het wervingstraject. Zoeken naar een medewerker die juist deze kenmerken zoekt en waardeert.

Met de onderscheidende kenmerken als uitgangspunt maken we een plan om het huidige team te versterken. We analyseren de werkzaamheden, benodigde competenties en kennis waarna we een zeer heldere functie bouwen.

Op basis van de kenmerken en de functie stellen we een wervingsprofiel op en bepalen we de arbeidsmarktcommunicatie. Ontwikkelwijzer neemt het volledige wervingsproces over en zorgt voor alle communicatie, gesprekken en terugkoppelingen. Uiteraard begeleiden we het arbeidscontract en het inwerkproces.

Belangrijk onderdeel hiervan is het inzetten van de ambassadeurs van uw organisatie. Zij gaan in de rol van mentor de nieuwe medewerkers planmatig inwerken en de gebruiken en gewoontes van het bedrijf overdragen. Zo zal de nieuwe medewerker zich snel thuis voelen en heeft hij of zij direct een ‘maatje’ die feedback geeft, begeleidt en helpt.

De ‘Aantrekkingskracht’ sluit naadloos aan op de ‘Krachttour’ van Ontwikkelwijzer waarin we organisaties en teams sterker maken door de talenten binnen de organisatie zoveel als mogelijk te benutten. Alles met ons motto: ‘Met plezier presteren’.

Onderdelen van Aantrekkingskracht

  1. Kenmerken van aantrekkelijkheid vaststellen;
  2. Aantrekkelijkheid vergroten (samen met het team);
  3. Opstellen van een heldere functie en pakkend wervingsprofiel;
  4. Doelgroepbepaling, waar werken / leren onze potentiële nieuwe medewerkers nu;
  5. Arbeidsmarktcommunicatie (inzet van multi-media en marketing);
  6. Organiseren van open dag (optioneel);
  7. Voeren van de sollicitatiegesprekken;
  8. Begeleiden in dienst name;
  9. Nette afronding van de procedure.